Slanje datoteka do 700 MB putem e-maila

Svi smo se barem jednom našli u situaciji da trebamo poslati veliku datoteku ili više malih datoteka (velik broj fotografija) nekome na e-mail. Iako postoje mnoga rješenja ovog puta izdvojio bih jedan odličan hrvatski servis.

Recimo da imate dvije stotine fotografija za poslati nekome na mail, svaka fotka zauzima od 0.5 – 2 MB, svih 200 fotografija zauzimaju recimo 250 MB, ono što možete napraviti je klikati browse, pa browse, pa browse i tako dodavati slike za slanje sve dok ukupna veličina slika ne dosegne nekih 12 MB (Gmail.com, nisam siguran) i onda pošaljete tih 10-15 slika. Slijedi ponavljanje postupka sve dok ne pošaljete sve slike, zamorno zar ne?

Drugo rješenje bilo bi da sažmete sve slike u jednu *.rar datoteku pa je razlomite i upload-ate recimo na rapidshare pa pošaljete link. Opet je problem dali će osoba koja treba preuzeti slike znati kliknuti gdje treba i treba čekati ako nema premium račun pa opet čekati da bi skinula i drugi dio.

Treći, ali ne i posljednji način za slanje bio bi putem Vibera, Messengera, Skype-a i sličnih programčića. Možda da uploadate na svoj server (ako ga imate) ili na nekakav free, možda da podignete slike na ImageShack ili slično..

Zaboravite na sve ove probleme jer putem Jumbo maila u najkraćem mogućem roku možete poslati datoteku i do 700 MB. Radi se naravno o www.jumbo.iskon.hr koji je u potpunosti besplatan, vrlo brz i iznimno koristan.

Jednostavno upišite e-mail adresu jednog ili više primatelja, zatim upišite svoju e-mail adresu, nakon toga možete upisati i neku poruku ako želite.

Na kraju kliknite “browse” izaberite datoteku koju želite poslati i jednostavno je pošaljite. Kada primatelj dobije vaš e-mail u kojem će biti i link do upload-ane datoteke.

Evo ukratko što je Jumbo mail:

Što je JUMBO mail? JUMBO mail je besplatni Iskonov servis za slanje velikih datoteka (fotografija, glazbe, dokumenata i sl.) koje nije moguće slati kao privitak (attachment) u e-mailu.

Slanje datoteka ovim servisom brzo je i pouzdano, a omogućeno je hrvatskim internet korisnicima, dok je download datoteka omogućen svima.

Nakon što pošaljete datoteku, na e-mail ćete primiti potvrdu o slanju i link na vašu datoteku. I primatelj/lji će također dobiti e-mail poruku s linkom na datoteku, koja je na Iskonovom serveru dostupna za download 10 dana.

JUMBO mail servis ima antivirusnu zaštitu kojom se provjeravaju sve datoteke koje prolaze kroz ovaj servis.

Uslugu JUMBO mail servisa možete koristiti neograničeno.